RU  UA

Бюджет-2021: основна робота над проектом тільки починається - нардеп

Основна робота над проектом державного бюджету на 2021 рік ще попереду. Більш ґрунтовні зміни в документ будуть вноситися перед другим читанням.

Про це заявив народний депутат України від фракції "Слуга народу" Василь Мокан в ефірі Апостроф Live.

"Коли Кабмін готував проект бюджету, він не керувався логікою місцевих виборів. Це був проект, який зібрав у собі пропозиції і пріоритети міністерств без обговорення з комітетами та народними депутатами. Уряд готував проект бюджету на основі пропозицій самих міністерств і до 15 вересня, згідно законодавства, був зобов’язаний подати його на розгляд Верховної Ради. Але основна робота над ним триває зараз, а ще більш основна робота буде тривати над ним до другого читання", - зазначив Мокан.

Суттєве редагування проекту буде відбуватися у листопаді вже після проведення місцевих виборів. Депутат переконаний, що це добре, адже передвиборча кампанія впливає на те, які пропозиції надходять на розгляд до парламенту.

"Наприклад зрозуміло, що кандидат-мажоритарник, який зараз веде свою команду на місцевому рівні у місцеві ради в ОТГ, зібрав усі запити щодо всіх місцевих проблем. У якості правок, де пропонується додаткове фінансування на вирішення цих проблем, він подав це все у бюджетний комітет. Зрозуміло, що ми не можемо мати видаткову частину у два чи три рази більшу за реальні надходження. Я вважаю, що це дуже складне завдання не тільки для бюджетного комітету, а й для парламенту і Кабміну загалом – ухвалити збалансований бюджет", - наголосив нардеп.