RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Краще віддайте гроші педагогам і лікарям: у Раді пояснили, що не так з держбюджетом на 2021 рік

У четвер, 26 листопада, на позачерговому засіданні Кабмін схвалив доопрацьований проект Держбюджету-2021, після чого документ направлять до Верховної Ради. Однак витрати на президента і його команду, які були скандальними під час першого читання, з проекту бюджету не прибрали.

Про це повідомив народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV.

За його словами, надбавки, передбачені в першому варіанті бюджету, незважаючи на обіцянки, не прибрали.

"Вгадайте, чи прибрали витрати на президента і його команду, які були скандальними під час першого читання? 33% як раз було збільшення. Ні, звичайно, їх не прибрали, не дивлячись на обіцянки влади і міністра фінансів. На президенті ми точно не заощадили. Всі ті надбавки, які передбачалися ще в першому варіанті бюджету, залишилися", - зазначив Железняк.

Нардеп додав, що бюджет ще переписують, тому він сподівається, що президентські витрати все ж скоротять і направлять кошти, що звільнилися, педагогам і медикам.

"Але так як бюджет ще переписують, я сподіваюся, що прокинеться совість в останній момент, і хоча б приберуть ці президентські витрати. Нехай дадуть їх педагогам, лікарям, вчителям", - резюмував Железняк.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Бюджет-2021 має величезну проблему, яка зажене українців ще в більшу тінь - Ярослав Железняк.