RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Можливий "ривок": аналітики дали прогноз по курсу долара в Україні

Потенціал для зростання курсу долара ще не вичерпаний, тому найближчим часом він може знову продемонструвати "ривок".

Про це повідомив аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Сегодня".

Слід зазначити, що з 30 вересня курс долара до гривні виріс до 3,3% - з 24,08 гривень до 24,61 гривень. Приблизно такі ж тенденції спостерігалися при продажу готівкової американської валюти - долар коливався від 24,74 до 25,22 гривень.

В експертному середовищі вважають, що "зелений" до початку наступного тижня досягне позначки в 25 гривень і навіть після цього буде дорожчати.

"На минулому тижні найбільш інтенсивне зростання курсу припав на вівторок і середу, після чого він стабілізувався. Однак потенціал для зростання курсу долара ще повністю не вичерпаний, і він може зробити ще один ривок наверх, перш ніж перейти до зниження. На цьому тижні ми очікуємо зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 25,3 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 25,2/25,5 грн (купівля/продаж)", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", 2 жовтня фінансові аналітики почали говорити про можливий обвал гривні по відношенню до долара, за їхніми словами, пізньої осені слід очікувати курсу в 27 гривень за долар і вище.