RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Може зрости до 40 відсотків: СЕО Freedom Holding Corp Тимур Турлов дав прогноз по економіці України

Український інвестиційний ринок фундаментально недооцінений.

Про це заявив в інтерв'ю Investory News виконавчий директор Freedom Holding Corp Тимур Турлов.

За всіма ключовими макроекономічними факторами немає об'єктивних причин, чому Україна не повинна мати ВВП на рівні, наприклад, Польщі.

"Темпи економічного зростання в 40% за найближчі п'ять років, про які говорить уряд, не виглядають такими вже амбітними. Якщо ми подвоїмо ВВП, ми не наздоженемо Казахстан, щоб наздогнати країни Балтії, нам потрібно цей показник подвоїти кілька разів поспіль. Очевидно, що Україна здатна це зробити. Ми можемо наближати цю подію або віддаляти, але це має статися. Ключовим ресурсом в сучасному світі стає людський капітал. В Україні він достатньо багатий. Це викликає фундаментальний довгостроковий оптимізм", - заявив експерт фондового ринку.

В Україні поки не дуже високий рівень інвестиційної грамотності. На думку експерта, хороша новина в тому, що він всюди невисокий: і в США, і в Німеччині, де люди також не розуміються в інвестиціях, і більшість інвестиційних рішень приймають, виходячи зі спілкування з консультантами.

Україна демонструє бажання змін і проводить масштабні реформи. При цьому найбільш дефіцитний компонент зростання - це довіра, довіра споживачів, виробників, інших учасників елементів суспільства і економіки. Якщо вдасться перемогти скептицизм, а віра людей в успіх реформ збільшиться - це може дати стійкий імпульс до розвитку економіки. Він дозволить країні отримати стабільний курс валют, активізацію споживчого попиту, зовнішніх і внутрішніх інвестицій.

"Якщо українці повірять в Україну - в неї повірять всі інші", - зазначив він.

"Ми спостерігаємо великий приплив коштів нерезидентів. Іноземці, в принципі, досить охоче інвестують в Україну. В тому числі, тому, що країна сьогодні забезпечує високу прибутковість. Тому, вони вже приходять сюди, їм поки страшно, але вони вже починають робити якісь кроки", - вважає СЕО Freedom Holding Corp, Тимур Турлов.

ТОВ "Фрідом Фінанс УКРАЇНА" - професійний учасник фондового ринку, торговець цінними паперами та депозитарна установа. Компанія входить в ТОП-5 торговців на фондовому ринку України. На початок 2019 має 12 філій, штат - понад 100 осіб.

ТОВ "Фрідом Фінанс УКРАЇНА" є частиною Freedom Holding Corp (USA). Акції Freedom Holding Corp лістінговані на біржі OTС QX Best Market в США.З 15 жовтня 2019 року торги акціями Freedom Holding Corp почнуться на американській біржі NASDAQ.