RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Долар побив антирекорд за 13 місяців: що робити з валютою

Курс долара побив антирекорд за останні 13 місяців і впав нижче 27 гривень. Фінансові експерти розповідають, чи варто продавати і купувати валюту.

Про це повідомляє "Сьогодні".

"Вважаю, що незабаром повернемося до курсу вище 27 грн. В останній тиждень липня великими продавцями були в основному держкомпанії, але це ситуативно. Так, я схиляюся до покупок на зниженні, до середини серпня курс піде вгору, вище 27 грн/долар буде точно", - вважає керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко радить до осені поступово переходити з гривневих депозитів (після закінчення договору) на валюту. Але не на долар, а євро, адже, за прогнозами міжнародних фінансових аналітиків, долар буде слабшати до євро. Зараз за 1 євро дають 1,19 долара, а восени - може бути 1,22 і більше. Тобто заробити можна буде на тому, що подорожчав євро.

А член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин радить взагалі взяти паузу і не продавати, як і не купувати, валюту без необхідності.

Останній раз готівковий долар коштував так дешево в кінці червня 2020 року. Але тоді тренд був різко висхідним, і за липень 2020 року долар подорожчав майже на гривню, до 27,80. Зараз тренд, навпаки, плавно спадає.

Раніше ми розповідали, що буде з курсом долара до кінця 2021 року.