RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Польщі в обмінниках не беруть українських гривень: що відбувається

У Польщі через наплив українців-біженців в обмінниках стає складніше обміняти гривні. Деякі обмінні пункти взагалі не приймають українські гроші, оскільки конвертація у злоті не окуповується.

Про це інформує видання inPoland.

Українці у Польщі в останні дні здають національної валюти дуже багато, тоді як попиту на гривні в країні майже нема. Обмінникам стало невигідно їх приймати. Лише у перший тиждень війни українські громадяни здали у пункти обміну у Польщі дев'ять мільйонів гривень, а продали обмінники - 750 тисяч гривень.

Проте, деякі компанії, розуміючи ситуацію, продовжують купувати без заробітку українські гроші за фіксованим курсом: 1 злотий - 9 гривень. Без спекулятивних змін курсу обміняти гроші можна за адресами у Варшаві - вул. Свєнтокшиській, 32, пл. Конесера, 10; у Вроцлаві - вул. Олавській 9; у Катовіце - вул. 3-го Травня, 18; у Гдині - на алеї Перемоги, 256.

Експерти радять на випадок такої ситуації під час виїзду за кордон - зберігати "кревні" на банківських картках. Обміняти валюту можна заздалегідь в українських банках чи обмінниках. Фахівці стверджують, що подібне спостерігається не лише у Польщі, а й в інших країнах Європи, зокрема, Словаччині.

Раніше "Апостроф" писав, що українським біженцям, які бажають потрапити у Польщу, розповіли про список документів, необхідних для перетину кордону. У цю країну приймуть навіть без дозволу на в’їзд.