RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Як безпечно купити валюту в Україні: експерти назвали спосіб

Українці зараз мають змогу отримати послугу з конвертування готівкової гривні в долари. Для отримання готівкового долара, попри заборону Нацбанку на його продаж, достатньо виконати кілька простих кроків.

Про законний спосіб обійти заборону Нацбанку розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко для Realist.online.

Вищезазначену послугу наразі пропонує тільки найбільший український держбанк сума до 100 тис. грн на день еквіваленті, але з часом можуть долучитися й інші.

"Готівка гривня поміщається на банківську мультивалютну картку, потім конвертується в безготівкові долари. Можна оформити електронну картку, навіть не приходячи до банку. У результаті у клієнта з'являється на рахунку безготівкова валюта, яку він може перевести в готівку через касу, це Нацбанком не заборонено", - пояснив Охріменко.

У банках курс долара хоч і вищий за офіційний 29,25 грн/долар, але не перевищує 30 грн за долар. Це значно вигідніше, аніж в обмінниках.

"У банків зараз немає проблем з безготівковим доларом і є інтерес заробити, тим самим знижується валютна паніка і задовольняється бажання тих, хто любить тримати "зелені папірці під матрацом", -додав експерт.

Однак, він зазначає, що зняти валюту доволі проблематично - доведеться походити по банківських відділеннях. Перевагою такого способу є безпека та вигідний курс.

За словами керівника відділу аналітики ГК Forex club Андрія Шевчишина, на чорному ринку є майже повна стабілізація.

"Гривня продовжує зміцнюватися, що позначається на волатильності (мінливості) курсу. Зараз спред (різниця між курсами купівлі та продажу) помітно звузився, буває навіть 50 коп., а раніше доходив до 2 грн на кожному доларі. Середній курс покупки зараз 31,7 грн/долар, продажі – 32,2", - наголосив Шевчишин.

У свою чергу член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін додав, що зараз попит на готівкому валюту зовсім невеликий, оскільки 75% валютообмінних операцій населення – зняття валюти з банківських карток за кордоном. А пункти обміну валют фактично виступають посередниками, які на відміну від чорного ринку гарантують безпеку обміну, унаслідок цього курс у них досить високий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як поповнити банківську картку у поштовому відділенні.