RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Що буде з доларом найближчим часом: прогноз експертів

В Україні, попри бойові дії та намагання Росії вивести з ладу енергосистему, ситуація на валютному ринку залишається контрольованою.

Про це розповів директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко, пише Тoday.

Читайте також: Долари чи генератори: як українцям зберегти заощадження під час війни

Економіст зазначив, що на готівковому ринку не спостерігається зовнішніх деструктивних факторів. Українській економіці допомогає залишатися життєздатною фінансова підтримка західних країн-партнерів. Тому найближчим часом підстав для зміни ситуації на ринку валют нема.

Він пояснив, що у листопаді було досягнуто балансу між попитом та пропозицією на готівкову валюту. Попит більший за пропозицію лише на 20% і курс - стабільний.

Марченко наголосив, що позитивним чинником для готівкового ринку стало те, що українцям дозволили купувати безготівковий долар за фіксованим курсом у 36,56 грн/дол. із подальшим розміщенням на депозитних рахунках. Це зменшило ажіотаж.

Також перемоги на фронті позитивно впливають на роботу бізнесу та на настрої в суспільстві.

Водночас є й інша думка щодо ситуації на валютному ринку у найближчій перспективі.

Директорка департаменту казначейських операцій "Юнек" Банку Ганна Золотько вважає, що на тлі останніх подій може зрости попит на долар, а це своєю чергою призведе до здорожчання американської валюти.

Як повідомлялося, на валютному ринку в Україні почалися чергові цінові гойдалки, а долар з іншими іноземними валютами піднялися у вартості.