RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скільки мільйонів заробляють в Україні державні топ-менеджери: інфографіка

Найдорожчим топ-менеджером серед керівників найбільших державних компаній України є глава Нафтогазу Андрій Коболев з зарплатою близько 19,2 млн грн на рік (за іншими даними - близько 47,1 млн грн).

Про це свідчать дані рейтингу НВ Бізнес.

Друге місце зайняв глава Укрзалізниці Євген Кравцов з річним окладом в 9,7 млн грн. Топ-3 замикає президент Енергоатома Юрій Недашковський. Він в рік заробляє близько 7,3 млн грн.

У рейтинг увійшли 20 держкомпаній, шість з яких були збитковими за підсумками першого півріччя 2018 го.

Наприклад, Укрпошта показала за цей період 530 млн грн збитку. А її керівник Ігор Смілянський займає 7 місце в топ-20 найбільш високооплачуваних державних топ-менеджерів із зарплатою близько 4 млн грн на рік.

Зарплату Коболєва видання порахувало на підставі тих даних, які глава НАКу опублікував у себе в Facebook. Згідно з твердженнями Коболєва, з січня поточного року він заробив і перерахував на благодійність 3,3 млн грн. Виходячи з цих цифр, видання припустило, що він може заробляти 19,2 млн в рік. У той же час, в публічному звіті компанії за 2017 рік вказано, що разом з окладом і преміями річний дохід Коболєва склав 47,1 млн грн.

Рейтинг складений на підставі публічних декларацій або заяв чиновників, а також інформації, отриманої від компаній.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка ", в середині березня Наглядова рада НАК" Нафтогаз України "рекомендував українському уряду повторно призначити Андрія Коболєва головою правління компанії, скоротивши йому зарплату вдвічі.