RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Ідеальний час для формування інвестиційного портфеля: експерти про стан ринку цінних паперів

З березня 2020 року фондовий індекс S&P 500 знизився більш ніж на 35% - такими є результати "карантинної" паніки на фондових ринках, викликаної зупинкою виробництва і торгівлі. Однак для інвесторів склалися ідеальні умови - ліквідні активи можна придбати з найбільшим дисконтом. А після скасування обмежень, ціни на акції топових компаній обов'язково "поповзуть" вгору, до своєї справедливої вартості.

Про це повідомляє портал "Дело".

Інвестиційні аналітики "Фрідом Фінанс Україна" Денис Білий і Степан Джус рекомендують звернути увагу на компанії з ІТ, кіберспорту і розробки онлайн-ігор, рітейлерів і операторів доставки. Ймовірно, будуть рости акції Alibaba, Amazon, Facebook, Alphabet (Google), ZOOM.

Серед українських компаній, перспективним виглядає Миронівський хлібопродукт (МХП) - в 2019 році їхня виручка зросла на 32% в порівнянні з даними попереднього року. Це цікавий об'єкт для інвестування з горизонтом 2-3 роки.

"Нова пошта" - лідер експрес-доставки в Україні під час карантину. Компанія зростає на 20% щорічно, рік до року збільшуючи свої активи на + 22,9%. Корпоративні облігації ТОВ "Нова пошта" з прибутковістю 14,5% річних торгуються на біржі ПФТС.

"Укрексімбанк" - державний банк, який за обсягом активів входить до п'ятірки найбільших банків України. НБУ підтверджує фінансову стійкість банку і збільшує ліміти співпраці. Власники корпоративних єврооблігацій UKREXIMBANK отримують 9% річних у валюті. Цінні папери банку торгуються на Українській біржі та біржі ПФТС, - пояснюють Денис Білий і Степан Джус.

Однак, щоб новачкові уникнути фінансових втрат при формуванні власного інвестиційного портфеля, необхідно навчитися аналізувати ситуацію на фондових ринках - цьому можна навчитися на спеціальних курсах.

"Щоб допомогти майбутнім інвесторам розібратися, як працює фондовий ринок, ми організували в онлайн-режимі безкоштовний майстер-клас "Мистецтво інвестування". Так само, бажаючі можуть стати слухачами курсу "Біржовий університет", де в стислі терміни отримати глибокі знання з трейдингу і роботи на фондовому ринку. Майстер-клас є безкоштовним за умови попередньої реєстрації і триває 1,5-2 години, а навчальний 5-денний курс передбачає теоретичні та практичні заняття. Лекторами і спікерами є практикуючі інвестори, сертифіковані експерти Нацкомісії з цінних паперів і фондових ринків, аналітики з досвідом більше 10 років", - говорить Денис Білий, аналітик "Фрідом Фінанс Україна". Степан Джус нагадує, що клієнти "Фрідом Фінанс Україна" можуть інвестувати через свою інтернет-платформу компанії Tradernet в онлайн-режимі. Платформа дозволяє в лічені хвилини продавати і купувати акції на найбільших біржах світу: NASDAQ, NYSE, LSE, Deutsche Boerse, Московська біржа, KASE, ПФТС, АТ "Українська біржа".