RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

СБУ передала в управління держави активи близько 15 млрд грн: що у списку

Служба безпеки України передала в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані активи на близько 15 млрд грн.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Тепер держава управлятиме такими активами:

  • 80 майновими комплексами (санаторії, спортивні установи тощо) у різних регіонах вартістю близько 7 млрд грн, які незаконно вивели з державної власності і передали на баланс профспілок;
  • активами 19 українських компаній, якими опікувалися російські корпорації "Ростех", "Роснефть", "Газпром", "РусАл", "Росатом", "Група ГМС", "Татнефть" і російськими банками на загальну суму понад 7,75 млрд грн, і тисячі закріплених за ними об’єктів нерухомого та рухомого майна на сотні мільйонів гривень.

За ініціативи СБУ до АРМА передали наступні об'єкти:

  • готелі "Турист" та "Дружба" у Києві;
  • санаторій "Жовтень" у Конча-Заспі, санаторій "Куяльник" в Одесі, "Моршинський" у Львівській області та "Поляна" на Закарпатті;
  • спортивні комплекси (зокрема, будівля, де розташований Kyiv Sport Club).

Таким чином, АРМА може управляти цими активами, щоб отримувати прибуток для держави, допоки їх остаточно не вилучать на користь України.

Активи з російськими бенефеціарами арештували в рамках кримінального провадження за фактом підготовки, планування та введення країною-терористом Росією повномасштабної війни проти України.

"Що стосується майна, яке перебувало на балансі Федерації профспілок України, то за інформацією кібердепартаменту СБУ, з 1992 року по теперішній час посадовці Федерації незаконно відчужили 80 курортно-оздоровчих, спортивних та інших державних комплексів. Це робилося шляхом заниження ринкової вартості об’єктів та здійснення покупцем мінімальної офіційної оплати без погодження з Фондом державного майна", - пояснили в СБУ.

Як відомо, такі незаконні схеми завдавали Україні збитків в особливо великих розмірах. Тому розслідування триває - винних притягнуть до відповідальності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ виявила поліцейських-зрадників, які вступили на службу до окупантів у Херсоні.