RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

За втечу з України – близько 5 тис євро: під Львовом затримано продавця фейкових документів

Правоохоронці на Львівщині затримали 21-річного жителя Івано-Франківська за підозрою в організації незаконного переправлення чоловіка за кордон з метою ухиляння від військової служби під час загальної мобілізації.

Про це інформують у поліції Львівської області.

Читайте: Ухилянти від призову: що загрожує чоловікам, які незаконно виїхали за кордон

Як було встановлено, за 5,5 тисяч євро підозрюваний виготовив військовозобов'язаному громадянину пакет фіктивних документів, які нібито були видані місцевим ТЦКСП та ВЛК, які визначали його непридатним до військової служби.

Завдяки цим "документам" ухилянт отримав можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану.

Зловмисника затримали у четвер, 3 серпня, у місті Жовква під час одержання частини коштів.

Слідчі вже повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

За інформацією прокуратури, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Як повідомили у ДПСУ, правоохоронці наразі встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Нагадаємо, що на Одещині зі стріляниною затримали ухилянтів.

  • Вас може зацікавити:

Чи можна чоловікам до 18 років виїжджати: роз'яснення ДПСУ

"Позиція нейтральна, але я за Росію": молдаванину закрили в'їзд в Україну

П'ять разів намагався втекти: на Волині прикордонники затримали ухилянта

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.