RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Чорні лебеді" для російської економіки: як Китай, ОАЕ і Туреччина встромили ніж у спину Путіну

Банки Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) припиняють співробітництво з російськими клієнтами, подібні проблеми у росіян є також зокрема в Туреччині та Китаї.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Читайте також: Росія знайшла нові лазівки для обходу санкцій: вигулькнули ще дві країни

Припинення обслуговування юридичних і фізичних осіб з РФ в банках країн, які ще недавно були доволі дружніми до росіян, скоріше за все, пов’язане з вторинними санкціями, які наприкінці минулого року і на початку цього року запровадили відповідно США і Європейський Союз.

Китай на сьогодні для Росії є головним торговим партнером, а тому будь які проблеми із розрахунками в банках КНР є важким ударом для країни-агресорки. Наразі відомо, що принаймні чотири китайські банки вводили певні обмеження на транзакції з підсанкційними російськими компаніями. Йдеться зокрема про банк Chouzhou Commercial, який був для російських імпортерів основним розрахунковим центром, а також про такі фінустанови як Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank (CCB) та Bank of China.

Блокування грошових розрахунків негативно впливає як на російський експорт в КНР, так і на імпорт з Піднебесної.

Що до ОАЕ, то ця країна після російського вторгнення до України стала для РФ місцем масової реєстрації бізнесу для обминання західних санкцій. Тож обмеження фінансової діяльності росіян еміратськими банками фактично позбавляє представників РФ такої можливості.

У зв’язку з цим росіяни вже шукають нові «тихі гавані» з яких вони зможуть вести бізнес в обхід санкцій. Зокрема серед таких країн все частіше називаються В’єтнам та Індонезія

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Привіт, В'єтнам: як Росія тікає від санкцій Заходу

  • Вас також може зацікавити:

Конфіскація активів РФ: в США знайшли законний спосіб передати гроші Україні

В Бразилії відмовилися заправити літак Лаврова: довелося летіти "на перекладних"

За війну і смерть Навального: США та ЄС ввели санкції проти Росії