RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тарифи на воду можуть подорожчати: кому і на скільки планують підняти

НКРЕКП вкотре заговорила про підвищення цін на водопостачання, подорожчання може торкнутися одразу восьми міст, оскільки водоканали більше не мають змоги працювати за старими тарифами.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на проект постанови "Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення", який опублікований на сайті НКРЕКП.

Вартість тарифів на воду для населення в Національній комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) збиралися підвищити ще минулого року, але тоді це рішення вдалося скасувати.

Читайте також: Старий сервіс не працює: куди у 2024 році передавати показники газового лічильника

Нинішній рік диктує інші фінансові реалії, а значить і ризики, що ціни все ж таки можуть зрости. Які "масштаби трагедії" і чим це викликано.

Влада пояснює своє рішення тим, що водоканали можливості працювати за старими тарифами більше не мають, востаннє ціна підвищувалася у 2021 році, і на сьогодні вона є збитковою.

Зростання тарифів на воду цього року планується провести у два етапи - у квітні (плюс 12% до нинішньої вартості) та у липні (плюс 14%). Підвищення може торкнутися одразу восьми міст – це Київ, Бровари, Черкаси, Нікополь, Хмельницький, Вінниця, Рівне, Дніпро.

Слід зазначити, що тарифна сітка для кожного може бути своя. Так, цілком можливо, що мешканцям столиці у квітні доведеться платити вже 40,77 грн за куб води, а в липні – 46,80 грн за куб, що на 16 гривень вище за поточну ціну.

На завершення зазначимо той факт, що остаточного рішення про підвищення тарифів на воду ще не ухвалено, але воно буде розглянуте вже найближчим часом.

Раніше ми розповідали про перерахунок вартості комунальних послуг, серед яких теплопостачання, водопостачання та вивезення сміття.

  • Вас також може зацікавити:

Частині українців спростили призначення пільг на комуналку: хто потрапив в список

В Україні відключатимуть усіх, хто не платить за комуналку: чи допоможуть каральні заходи

Краде - сусід, а платите - ви: що треба знати про оплату за комуналку не за лічильниками