RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія знову заблокувала роботу "зернового коридору": що відомо

У понеділок, 8 травня, РФ відмовилась реєструвати судна на вхід та проводити їх інспекції. Таким чином Росія, яка не так давно висунула Україні безглузде звинувачення, знову заблокувала роботу "зернового коридору".

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Мінінфаструктури.

"Російська Федерація в черговий раз фактично зупинила "Зернову ініціативу", відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити їх інспекції. Такий підхід повністю суперечить умовам діючої Угоди", – зазначили в міністерстві.

Як наголосили у відомстві, деструктивна політика Кремля унеможливлює складання інспекційного плану відповідно до процедур СКЦ, що передбачають щоденне погодження всіма сторонами плану інспекцій як на вихід, так і на вхід.

Читайте також: Польща по зернятку клює: чому країни ЄС забороняють аграрний імпорт із України

Наразі на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження, призупинено інспекції як вхідного, так і вихідного флоту.

"Україна категорично не приймає намагання росії зупинити реєстрацію та інспектування вхідного флоту, які мають відбуватися з огляду на працюючу Ініціативу. Очікуємо на позицію партнерів, ООН та Туреччини", – додали в Мінінфраструктури.

Як повідомляв "Апостроф", роботу "зернової угоди" можуть призупинити через блокування експорту українського зерна з боку Росії. Також Україні дуже важливо відновити його постачання через Польщу, Словаччину та Угорщину.

  • Вас також може зацікавити:

Кінець зернової кризи? Що відбувається з експортом до ЄС

У ЄС готують термінові обмеження на імпорт зерна з України

Окупанти вкрали півмільярда тон українського зерна: стало відомо, куди його продають