RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​У Зеленського знову закликали Раду відкласти впровадження ринку електроенергії: названа причина

Верховна Рада України повинна відстрочити на рік впровадження ринку електричної енергії для того, щоб питання могли вивчити експерти Адміністрації президента, заявив представник президента Володимира Зеленського в Верховній раді Руслан Стефанчук.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Представник Зеленського зазначив, що АП сподівається на прийняття Радою відповідних законів авторства глави держави.

"Ми все-таки сподіваємося на співпрацю з цією Верховною Радою. Ми і далі вносимо законопроекти. Минулого тижня було внесено два законопроекти про ринок електроенергетики - про повернення "зеленого тарифу". Ми сподіваємося, що ВР дасть можливість відстрочити на один рік для того, щоб рішення про введення ринку електричної енергії було збалансованим", - заявив Стефанчук.

Він зазначив, що два внесених президентом законопроекти є особливо пріоритетними.

"Особливо про відстрочку. Адже з 1 липня вступає нова процедура. Це було б дуже важливим, щоб ми не отримали черговий стрибок в цінах. Ви знаєте, що це рішення було прийнято ще до вступу президента Володимира Зеленського в повноваження. Тому, щоб розібратися, нам потрібно відкласти. Ми повинні подивитися, чи готова інфраструктура, чи не буде зловживань, як це відіб'ється на ринку тарифів і економіці України, чи не буде перекосів в бюджетній сфері", - додав Стефанчук.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", Верховна Рада не може брати на себе повноваження регулятора на енергетичному ринку і міняти формулу ціноутворення на енергетичне вугілля. Про це написав президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець. Детальніше читайте в матеріалі - Це правовий нігілізм: експерт оцінив плани Зеленського змінити формулу "Роттердам +".