RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Юрій Вітренко може зруйнувати титанову галузь, маючи підтримку Зеленського - експерт

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко продовжує демонструвати свою антидержавну політику в енергетичному секторі України, незважаючи на свої досить скромні повноваження, але сильну підтримку президента Володимира Зеленського.

Згідно з повідомленням експерта в сфері енергетики Ольги Кошарної в соціальній мережі Facebook, колектив первинної організації профспілки гірників звернувся в СБУ через рішення Юрія Вітренка закрити ДП "Схід ГЗК", яке було озвучено на нараді 11 лютого 2021 року, повідомляє "Погляд".

Ольга Кошарна наводить витяг з листа: "Як стало відомо профспілці, за словами присутніх на нараді (11 лютого 2021 г.) осіб, в.о. міністра енергетики України Вітренко Ю.Ю. на нараді зазначив, що ДП "Схід ГЗК" є неконкурентоспроможним підприємством, у зв'язку з чим недоцільно проводити приєднання даного підприємства до ДП "НАЕК" Енергоатом", і зазначив, що в найкоротші терміни ДП "Схід ГЗК" повинно продемонструвати йому конкурентоспроможну політику, тільки тоді підприємство залишиться працювати, в іншому ж випадку - ДП "Схід ГЗК" буде ліквідовано, шахти затоплені, а працівники підприємства зможуть виїхати за кордон (наприклад у Польщі) і працювати там".

Нагадаємо, Юрій Вітренко в статусі в.о. міністра не має повноважень звільняти директорів державних компаній, які підпорядковані міністерству, а також приймати рішення про стратегію розвитку, затверджувати фінплан підприємств та інші важливі документи. Такими своїми діями, Юрій Вітренко перевищує свої повноваження згідно з чинним законодавством.