RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Працювала у Світовому банку: що відомо про нового главу МВФ, фото

У середу, 25 вересня, виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалила рішення призначити представницю Болгарії Крісталіну Георгієву на посаду директора-розпорядника фінансової організації.

Про це йдеться в заяві МВФ.

Георгієва вступить на посаду 1 жовтня 2019 року на термін у п'ять років.

Варто зазначити, що в серпні саме вона стала кандидатом від Євросоюзу на пост глави МВФ.

Крісталіна Георгієва працювала головним виконавчим директором Світового банку з січня 2017 року. З 1 лютого по 8 квітня 2019 року вона була тимчасовим президентом Групи Світового банку.

Крім того, представниця Болгарії з 2010 року працювала в Європейській комісії в якості комісара з міжнародної співпраці, гуманітарної допомоги та реагування на кризи, а потім віце-президентом з питань бюджету та людських ресурсів.

Георгієва має ступінь кандидата економічних наук і магістра політичної економії та соціології в Університеті національної і світової економіки в Болгарії, де вона також викладала з 1977 по 1991 рік.

У 2016 році її висували на пост генсека ООН.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський зустрівся з заступником директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом.