RU  UA

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

26 травня

Всі новини

Це надовго: в Європі дали прогноз щодо відновлення економіки після коронавірусу

Відновлення економіки Німеччини після важкої рецесії, пов'язаної з пандемією коронавірусу і заходами карантину по країні, може зайняти тривалий час - до декількох років.

Про це повідомляється в звіті Бундесбанку - Центрального банку Німеччини.

У заяві зазначено, що повний збиток економіці поки не може бути оцінений, оскільки немає ніякого способу лікування пацієнтів від COVID-19. Саме з цієї причини влада змушена продовжувати карантинні заходи.

"Істотні обмеження, ймовірно, залишаться доти, поки не буде доступним таке медичне рішення, як вакцинація. З цієї причини швидке і сильне економічне відновлення поки малоймовірно", - йдеться в повідомленні.

У МВФ вже опублікували прогноз, згідно з яким економіка ФРН в 2020 році скоротиться на 7,5%. У той же час експерти Бундесбанку вважають, що 2 квартал для економіки Німеччини буде ще гірше, оскільки скоротиться виробництво автомобілів і споживання з боку домогосподарств. Також уточнюється, що кожен третій ресторан і готель в Німеччині можуть збанкрутувати і закритися в умовах карантину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в уряді Німеччини повідомили, що пом'якшать карантин, щоб агропідприємства змогли провести посів та збір врожаю. 20 квітня в країні починають послаблювати карантин, що був введений через пандемію коронавірусу.