RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Удар по російській економіці буде дуже відчутним: ЗМІ дізналися деталі сьомого пакету санкцій проти Росії

Після прийняття шостого пакету санкцій проти країни-агресора РФ Євросоюз готує сьомий, до якого можуть включити обмеження на російське золото, що стане потужним ударом по економіці Росії.

Про це повідомили в Reuters з посиланням на джерела, які близькі до обговорення європейських санкцій.

Якщо ЄС заморозить та потенційно конфіскує близько 450 млрд доларів російських активів, то з'явиться ризик виведення з можливого обороту близько 120 млрд доларів додатково, що становить загрозу фінансовій стабільності РФ.

"Зараз складно сказати, в якій саме редакції врешті-решт може вийти пункт про включення золота в список санкцій. Які саме операції з ним будуть заборонені. Проте хід дуже чутливий: слідом за заморожуванням (а фактично відкладеною конфіскацією) близько 400-450 млрд доларів російських активів (це і золотовалютний резерв, та накладені арешти на майно корпорацій та приватних осіб)", - зауважив російський аналітик Анатолій Несміян.

Якщо до сьомого пакету санкцій ЄС проти Росії увійде російське золото, то проводити операції з ним буде проблематично не тільки в банках країн Заходу, а й в усьому світі.

"Ніхто не стане відкрито ризикувати, зв'язуючись з токсичним активом. За фактом російське золото просто зависне у невизначеному становищі, а можливості фінансових структур Кремля впадуть ще сильніше", - резюмував експерт.

Читайте також матеріал "Апострофа": Скарби імперії: Україна претендує на заарештовані російські активи. Шанси отримати заморожені кошти РФ є, але доведеться попрацювати.