RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Їздити за харчами до Польщі стане невигідно: Рада зробила перший крок до зниження ПДВ для аграріїв

Ухвалення загалом законопроєкту №3656 про зниження ставки ПДВ для аграріїв дозволить знизити ціни у торгових мережах і тим самим привабить покупців, які вже почали їздити за товарами до Польщі.

Про це розповів секретар аграрного комітету, народний депутат партії "За майбутнє" Іван Чайківський.

17 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект в першому читанні. "Аграрний сектор вже давно чекає на цей законопроєкт. Якщо ми подивимось на наших сусідів-поляків, у них на м'ясо та молоко 7% ПДВ. В нас 20% ПДВ – і ми бачимо, як наші громадяни їздять в Європу на закупи за товарами. Після запровадження цього законопроєкту ми зможемо знизити вартість товарів на полицях магазинів. І товари українських виробників будуть більш конкурентними", – сказав Чайківський.

Нагадаємо, законопроєкт №3656 пропонує зниження ставки ПДВ для аграрного сектора з 20% до 14% при операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України великої рогатої худоби, свиней, пшениці, жита, ячменю, вівса, кукурудзи, соєвих бобів, насiння льону, свирiпи, ріпаку, соняшнику, насіння та плоди iнших олiйних, цукрових буряків.

Зменшенням ставки ПДВ законодавці планують стимулювати детінізацію в АПК і тим самим збільшити податкові надходження до бюджету, а також дещо компенсувати агровиробникам втрати оборотних коштів через скасування спецрежиму ПДВ. Фермери і аграрні асоціації неодноразово закликали Верховну Раду ухвалити законопроєкт 3656 якомога скоріше.