RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Верланов заявив, що не дасть повернути назад реформу ДПС і продовжить боротьбу з корупцією в галузі

У січні-квітні 2020 держбюджет України отримав 314, 8 млрд грн, що на 7,7 млрд грн, або на 2,4% менше, ніж за аналогічний період 2019 року. У той же час, щодо частки податкової служби результати 2019 року було перевищено по основних податках.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook екс-глава ДПС України Сергій Верланов.

Так, за даними Держказначейства, в січні-квітні податкова служба зібрала на 9,1 млрд гривень більше (+37,3%) ПДВ, ніж за аналогічний період 2019 роки (всього 33,5 млрд грн); на 4,8 млрд грн більше (+ 15,6%) податку на прибуток підприємств (всього 35,5 млрд); на 3,6 млрд грн більше (+10,8%) податку та збору на доходи фізичних осіб (всього 36,6 млрд грн); на 1,8 млрд більше (+9,9%) акцизного податку (всього - 20,4 млрд грн).

Сергій Верланов зазначив, що податкова демонструвала високі показники, незважаючи на падіння промислового виробництва. За словами екс-глави служби, ДПС продемонструвала надзвичайно високі показники в боротьбі з податковими схемами.

"ВВП і промислове виробництво в порівнянні з минулим роком падали, а надходження до бюджету зростали. Це означає, що податкова працювала на країну і не давала нечистим на руку ділкам і їх покровителям розкрадати бюджетні кошти", - зазначив він.

Також колишній керівник податкової служби пообіцяв, що не дасть повернути назад реформу ДПС і буде продовжувати боротьбу з корупцією в галузі.

"Докладу всіх зусиль, щоб не дозволити знову перетворити службу в годівницю для шахраїв і корупціонерів", - додав Сергій Верланов.