RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Податкова анонсувала активну боротьбу з тіньовим ринком тютюну - ЗМІ

У Державній податковій службі планують ряд заходів, спрямованих на детінізацію ринку підакцизних товарів. З цією метою податкова налагоджує діалог з представниками компаній тютюнової галузі, адже боротьба з нелегальним ринком неможлива без участі платників податків.

Як повідомляють "Українські новини", про це заявляв глава податкової служби Олексій Любченко.

"Ми оголосили боротьбу з нелегальною продукцією на ринку підакцизних товарів. Проаналізували роботу галузі, окреслили проблемні моменти, виявили схеми і починаємо їх руйнувати. Це будуть непопулярні заходи, але ми їх проведемо, враховуючи карантинні заходи", - сказав Любченко на зустрічі з тютюновими компаніями .

У Податковій підкреслюють, що платежі тютюнових компаній в держбюджет досягають більше 10% з усіх надходжень, і завдяки налагодженій роботі в цьому місяці очікується виконання плану.

"За минулий місяць планові показники були виконані, за цей - бачимо, що виконання плану буде позитивним. Тому проблем з доведеними показниками у нас немає, ринок в цілому працює ефективно. Крім того, ми домовилися на рівні технічних фахівців створити робочі групи, щоб більш детально опрацювати проблемні питання. Всі компанії позитивно відгукнулися на пропозицію, діалог пройшов успішно", - заявив глава Офісу великих платників податків Микола Чмерук.

За його словами, боротьба з нелегальним ринком неможлива без участі бізнесу, який веде свою діяльність прозоро, адже саме чесні платники податків несуть збитки через махінації і використання різних схем тіньовим ринком. У свою чергу, тютюнові компанії висловили готовність співпрацювати з податківцями в цьому напрямку.