RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Влада розпочала податковий терор проти українців - Ігор Палиця

Закон про податкову амністію автоматично визнає українців злочинцями та вимагає оподаткувати свої заощадження, навіть ті, за які громадяни сплатили податки. Це є прямим порушенням Конституції та не вплине на детінізацію економіки.

Про це написав лідер партії "За мaйбутнє", народний депутат Ігор Палиця у блозі на УНІАН.

Він вважає, що президент має повернути закон у парламент на доопрацювання. У першу чергу - зробити податкову амністію безумовною та безвідсотковою.

"Наша депутатська група не голосувала за цей закон, адже він повністю нехтує конституційними правами людей. Кожен українець тепер мусить доводити, що заробив свої статки законно. А це є прямим порушенням презумпції невинуватості кожного громадянина. Вкрай цинічно, що ухвалений провладною більшістю закон вимагає повторного оподаткування заощаджень, за які вже сплачені податки. Порушуються не тільки принципи соціальної справедливості, а й українське законодавство", - пише Ігор Палиця.

Народний депутат зауважує, що влада не просто забирає в українців частину заощаджень - уряд підставляє людей під ризики переслідування, адже інформація про заощадження надходитиме в податкову, і враховуючи корумпованість, незахищені персональні дані громадян стануть відкритими для зловживань, корупції та шантажу.

"Новий закон - це не що інше, як податковий терор чинної влади проти українців! Забираючи в людей частину заощаджень у якості податку, уряд не дає взамін нічого: ані конфіденційності інформації про громадян, ані імунітету від розслідувань правоохоронців. Також держава жодним чином не гарантує збереження амністованих коштів українців, їх захист від інфляції та інвестування в надійні прибуткові активи. Ось такою є справжня сутність нового закону. Жодного реального кроку до зменшення тіньової економіки, в існуванні якої винна якраз саме влада, а не українці", - констатує депутат.

Ігор Палиця пояснює: щоб бізнес працював "по-білому", має бути довіра до держави, яка базується на конкретних гарантіях. Влада має забезпечити верховенство права, гарантувати бізнесу стабільне та зрозуміле податкове законодавство, знизити податки, побороти корупцію. Сьогодні уряд не дає жодних гарантій, а навпаки - забирає останнє в людей, які важко працюють, аби прогодувати сім’ї, і сплачують податки.

"Слід чітко розрізняти ці речі: конфіскація частини заощаджень українців не призведе до детінізації роботи бізнесу. Люди продовжать отримувати зарплати в конвертах, а бізнес - працювати в тіні…" - додає політик.

Ігор Палиця переконаний, що пропонований владою закон - неприйнятний. Податкова амністія має бути безвідсотковою, українцям не треба нічого платити державі, а задекларувати гроші та майно. Частина задекларованих коштів має бути інвестована в захищені державою фінансові інструменти.

"Податкова амністія повинна бути безумовною. Жодних перевірок законності надбання коштів чи майна, жодних розслідувань та переслідувань з боку правоохоронців. Держава має надати українцям 100% захист від витоку персональних даних. Амністія повинна бути добровільною та проводитися в кілька етапів. Адже успіх першої хвилі може залучити до наступних мільйони громадян", - пояснює лідер партії "За мaйбутнє".

Ігор Палиця звертається до президента як гаранта Конституції із закликом не підписувати цей закон: "Закон необхідно повернути в парламент на доопрацювання. І почати внесення змін слід зі слова "амністія". Українці - не злочинці! Їм не потрібне помилування від покарання".