RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Хімічили" з витратами: АМКУ оштрафував Київпарксервіс за тарифи на паркування

Антимонопольний комітет України оштрафував комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" за порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

За даними комітету, підприємство користувалося своїм монопольним становищем при формуванні розрахунку вартості послуг із паркування на своїх майданчиках. У свою чергу, київська міська державна адміністрація затвердила ці тарифи, тим самим легітимізувавши це порушення.

З березня 2021 року по січень 2022 року "Київтранспарксервіс" був монополістом на столичному ринку надання послуг з користування муніципальними паркуваннями. До планової калькуляції вартості своїх послуг комунальне підприємство внесло статті витрат:

  • облаштування паркування заїзними кишенями;
  • обов'язкові платежі – 60%.

При цьому всі паркування "Київтранспарксервісу" повинні облаштовуватися за рахунок цього комунального підприємства. В результаті підприємство представило у КМДА розрахунки, а адміністрація затвердила новий тариф на паркування у столиці - затвердження цього рішення збільшило вартість паркування у Києві на 60% – 82,3%.

Враховуючи цю ситацію, Антимонопольний комітет зобов'язав "Київтранспарксервіс" та КМДА сплатити штраф протягом двох місяців.

Раніше ми повідомляли, що з вересня в Києві будуть огороджувати спеціальними смугами велосипедні доріжки, розташовані на місцях паркувань для авто.