RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Не Івано-Франківськом єдиним: в Києві оголосили збір всіх військовозобов’язаних

У Києві услід за Івано-Франківськом в рамках мобілізації оголосили збір усіх призовників.

Про це свідчить наказ військкома Оболонського району, опублікований на сторінці Територіального центру у соцмережі Facebook.

Читайте також: У чому відмінність між повістками та оповіщеннями: мобілізованим на замітку

У ньому зазначається про необхідність з'явитися у військкомат у 10-денний термін. Вимога поширюється навіть тих, хто не отримував персональні повістки чи мобілізаційні розпорядження. І, в тому числі - не тільки прописаних в Оболонському районі, а й тих, хто просто мешкає у ньому.

Примітно, що у військкоматі стверджують, що нічого нового не відбувається, адже подібні накази публікують на регулярній основі.

Раніше голова Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков у соцмережі повідомив, що нібито місцева влада на Івано-Франківщині має забезпечити умови, щоб усіх військовозобов'язаних чоловіків регіону направили у територіальні центри комплектування. Зокрема, без згоди ТЦК заборонятиметься шпиталізація.

Але пізніше влада Івано-Франківщини спростувала інформацію про нібито тимчасову заборону на планові шпиталізації військовозобов'язаних, якщо ті не матимуть погодження на це від ТЦК.

Раніше "Апостроф" писав про те, чи можливе вручення повісток через родичів.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні можуть розширити мобілізацію: в якому випадку призвуть студентів. Відео

Кого одразу відправляють на фронт, а кого – ні: роз'яснення військових

Загрожує штраф у 40 тисяч гривень: яку важливу умову повинні виконати військовозобов’язані

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.