RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Кого одразу відправляють на фронт, а кого – ні: роз'яснення військових

Незалежно від підготовки мобілізованого до війська, майже усіх військовослужбовців, які отримали повістки, спочатку відправляють на навчання в різні учбові частини.

Про це Суспільному розповів керівник територіального центру комплектування та соцпідтримки міста Буринь Сумської області Сергій Павлов.

Читайте: В Україні змінили порядок бронювання військовозобов'язаних працівників: що відомо про нові терміни

За його словами, мобілізовані проходять підготовку від 1 до 3 місяців.

"Є які проходять у нас, є які їдуть в інші країни: Польща, Німеччина, проходять там бойову підготовку", - розповів начальник військкомату.

У той же час, людей, які раніше служили та мають відповідний досвід, ТЦКСП відправляє вже у бойові військові частини.

Сергій Павлов окремо зазначив, що громадянам, які відправляються до навчального центру, не треба брати із собою ніякого військового спорядження, адже усе потрібне видається на місці. Мобілізованим варто лише узяти, у що перевдягнутися: труси та шкарпетки.

"А все решту забезпечує військова частина. Тобто і каремати, і речові мішки, і форму, і спорядження, все військова частина, згідно з нормами, військовослужбовцю видається", - попередив він.

Нагадаємо, що чоловіки, визнані непридатними до військової служби та зняті з військового обліку, мають право на перетин кордону під час війни.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ потрібні сили для наступу: чи буде мобілізація безробітних

Що краще взяти мобілізованим у ЗСУ: список необхідних речей

Їх також стосується: як в Україні вручають повістки переселенцям

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.