RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Призов в Києві: влада пояснила, хто має прибути до ТЦК в 10-денний термін 

Місцеві територіальні центри комплектування у Києві публікують накази про необхідність військовозобов'язаних з'явитися у 10-денний термін. Накази опублікували у соцмережах та просто розклеїли по місту.

ТЦК та СП має законне право в будь-який спосіб оповіщувати військовозобов’язаних з’явитися для уточнення даних і проходження ВЛК, - пояснили у Київській міській військовій адміністрації.

Читайте також: Мобілізація влітку 2023: кого призвуть і хто має право на відстрочку. Повний список

В Київській МВА зазначають, що мобілізаційна підготовка та мобілізація є складовими частинами комплексу заходів, які здійснюються з метою забезпечення оборони держави.

Там підкреслюють, що всі громадяни, що підлягають призову по мобілізації мають виконувати свої обов’язки перед державою. І не шукати можливостей, ухилятися, а особисто сприяти захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. Зокрема, з’являтися до ТЦК та СП.

"ТЦК та СП має законне право в будь-який спосіб оповіщувати військовозобов’язаних з’явитися для уточнення даних і проходження ВЛК. Бо згідно законодавства, в українців окрім прав, є ще й обов’язки. Військовий обов’язок включає дотримання правил військового обліку. І дуже дивно чути, що певна частина суспільства, журналісти та загалом певна кількість ЗМІ ставляться до мобілізації як до порушення якихось прав громадян, а не навпаки, як до обов’язку. Тому закликаємо бути законослухняними і докласти максимум зусиль для захисту країни. Тільки спільно ми здолаємо ворога, спільно прискоримо нашу Перемогу!", - зазначили в КМВА.

Раніше ми повідомляли про те, що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, що скорочує перелік осіб, які зможуть отримати відстрочку від призову на військову службу.

Вас може зацікавити:

Чи можна забороняти чоловікам госпіталізацію без перерви від військкомату: пояснення юриста

Виїзд за кордон з "білим квитком": двом із трьох категорій це заборонено

За межами добра і зла: чому госпіталізація через військкомати поза законом

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.