RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Сяяв, як зірка і пхав цілувати руку: Паша "Мерседес" приїхав в Лавру, відео

У екс-настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) сплив термін цілодобового домашнього арешту й він знову з'явився у "святій обителі".

Телеграм-канали публікують, як священник УПЦ прийшов "на роботу" після "вимушеної відпустки".

Читайте: Тепер офіційно: суд відправив "Пашу Мерседеса" під домашній арешт

На відео помітно, що "Паша Мерседес" сяє, як нова копійка та пхає свою правицю для поцілунку усім, до кого може дотягнутися.

Варто зазначити, що митрополит УПЦ МП отримав підозру за двома статтями - розпалювання міжрелігійної ворожнечі (ст. 161), що карається позбавленням волі терміном до п'яти років та виправдання збройної агресії Росії (ст. 436), максимальне покарання за яку - позбавлення волі терміном до трьох років.

У той же час, як інформують у Офісі Генпрокурора, строк цілодобового домашнього арешту у екс-настоятелю Києво-Печерської Лаври закінчується 1 липня.

Наголошується, що згідно ухвали суду, підозрюваного зобов'язано носити електронний засіб контролю та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілими у справі.

Прокурором 26 червня подано до суду клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу. Судове засідання призначено на 30 червня 2023 року на 11:30 в Солом’янському районному суді м. Києва.

Сьогодні підозрюваний прибув до ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за викликом слідчого для проведення слідчих дій. Там йому повторно вручили клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу, йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Нагадаємо, що митрополит УПЦ МП Павло Лебідь подавав апеляцію на рішення Шевченківського райсуда Києва, але йому все одно продовжили домашній арешт.

  • Вас може зацікавити:

"Невелика хата" на 580 квадратів: як виглядає будинок "Паші Мерседеса"

"Тероборона - виродки": СБУ оприлюднила розмови "Паші Мерседеса" та показала фото обшуків

УПЦ МП частково зберігає контроль над Лаврою: які зараз настрої у монахів