RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

В Києві затримали військкома, який заробляв на ухилянтах: фото і відео

У Києві затримали спільника чиновника, який допомагав ухилянтам втекти за кордон, - начальника київського районного ТЦК викрили на масштабній корупційній схемі переправлення за межі України чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Організатори розробили схему, за якої чоловікам видавалися фіктивні документи, що свідчили про їх непридатність до військової служби. Вартість такої послуги становила 10 тисяч доларів США.

Співучасники в Державному бюро розслідувань задокументували факт отримання грошових винагород від кількох військовозобов'язаних осіб.

Зловмисникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 9 років.

Читайте також: В Україні хочуть створити реєстр "ухилянтів": юрист вказав на проблему

Наразі відносно начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу Київської міської військової адміністрації, був застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави на суму майже два мільйони гривень.

Також було подано клопотання щодо обрання запобіжного заходу щодо начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Раніше ми писали, що військовозобов'язані громадяни, засуджені за ухилення від мобілізації, все одно можуть бути призвані на військову службу після відбування покарання.

  • Вас також може зацікавити:

Чи можуть вручити повістку на кордоні: українцям дали пояснення

Мобілізація 2023: чи можуть призвати з "білим квитком" та випустити за кордон

Чи можна їхати за кордон після зняття з обліку: роз'яснення юриста

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти