RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

В Києві на Подолі знесли історичний будинок, якому 200 років: фото

Поки столичні чиновники пропонують до знесення 70% застарілих будинків, у четвер, 10 серпня, на Подолі зруйнували унікальну споруду, якій було 200 років. Будівля була збудована на кам'яному цоколі через часті повені на Подолі, і була унікальним зразком київської житлової дерев'яної забудови ХІХ ст.

Про це повідомляє пресслужба Подільської районної у місті Києві державної адміністрації.

Читайте також: У Києві ухвалили рішення про "будинок з комахами", якому 130 років: фото

"Прямо зараз на вулиці Ярославській, 13-Б зносять будинок, якому 200 років. Роботи було розпочато о 5-й ранку. Цей будинок був одним із найстаріших вцілілих деревʼяних житлових будинків столиці. Це садиба, яка була зразком першої забудови Подолу після великої пожежі 1811 року. Будівлю побудували на камʼяному цоколі через часті повені на Подолі, вона була унікальним зразком київської житлової деревʼяної забудови", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що з метою проведення перевірки законності демонтажних робіт, Подільською районною державною адміністрацією сьогодні, 10.08.2023, буде направлено листи до Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Подільської окружної прокуратури Києва, Подільського управління поліції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві занепадає унікальний "будинок тисячі вікон" на вул.Тарасівській, побудований на початку 20-го століття.

Вас також може зацікавити:

Місце, де можна було купити все: у мережі показали, як 90 років тому виглядав єврейський базар у Києві. Фото

У центрі столиці зупинили незаконне будівництво, яке пов'язують із Михайлом Бродським та його сином Юрієм

Улюблене місце відпочинку киян: у мережі показали архівні фото зруйнованого бельведера над Дніпром