RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Міс овочерізка" отримала підозру: що відомо про скандальну київську чиновницю

Керівниці адміністративно-господарського відділу Управління освіти Дніпровської районної адміністрації Ольги Дроздової, яка була відповідальна за закупівлю барабанів, конструкторів, овочерізок, сковорідок, стільців за дві ціни, туалетного паперу та швабр на 4 мільйони гривень в укриття навчальних закладів Дніпровського району, загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Читайте: Київський ліцей виправдався через сковорідку за 700 тисяч гривень: це дуже потрібні речі для дітей

Як інформує телеграм-канал "Шо по грошах", раніше Ольга Дроздова працювала керівником в КП "Притулок для тварин", звідкіля її звільнили зі скандалом через низку шахрайських дій. Наприклад, працівники цього комунального підприємства відловлювали тих самих тварин та кілька разів їх "стерилізували", тим самим завдаючи збитків столичній скарбниці.

Окрім того, щодо неї була порушена кримінальна справа за незаконне нарахування для себе завищеної заробітної плати за ст. 191 КК "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Також в Подільському суді була ще одна кримінальна справа за статтею 191 КК за придбання автомобілів для перевезення тварин за завищеною вдвічі вартістю.

"Ольга є фанатом дорогого відпочинку в Катарі, презентацій розкішних прикрас Bulgari, ну і само собою люксових речей від Cartier, Dolce&Gabbana та Gucci, у яких вона прекрасно виглядає поруч із вчителями з копійчаною зарплатнею", - пишуть на каналі.

Тим часом, як повідомляє Київська міська прокуратура, начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА повідомлено про підозру в розтраті коштів при закупівлі обладнання для обробки продуктів харчування.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України - розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненої в умовах воєнного стану.

Підозрювана є уповноваженою особою, що відповідальна за організацію та проведення процедур закупівель та оприлюднення звітів про договори, укладені без використання електронної системи закупівель в управлінні освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації.

Зловживаючи службовим становищем та діючи всупереч інтересам служби, посадовиця вчинила розтрату бюджетних коштів під час проведення процедури закупівлі "Обладнання для закладів громадського харчування" (комплекти обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях)" (овочерізки з набором насадок).

Вартість придбаного товару виявилася завищеною на майже 300 тис. грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, чиновники дали несподіване пояснення скандальним тендерам.

  • Вас може зацікавити:

Укриття по барабану: як чиновники у Києві "пиляють" бюджетні кошти

До барабанів і сковорідок: в Дніпровській РВА майже на мільйон гривень в сховища закупили конструктори

Не барабанами та сковорідками єдиними: Дніпровська РВА закупила туалетний папір та рушники на 2 млн гривень