RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У 2,5 раза більше, ніж торік: скільки дітей навчатимуться офлайн у Києві

З 1 вересня в Україні розпочнеться новий навчальний рік і більшість українських школярів повернуться за парти та розпочнуть навчання. Але у Києві 240 тисяч школярів навчатимуться офлайн, а це в 2,5 рази більше, ніж минулого року, коли лише 94 тисячі батьків вирішили відправити дітей на домашнє навчання.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Читайте також: Онлайн або офлайн: як працюватимуть столичні школи з 1 вересня

"На сьогоднішній день 417 шкіл із 420 мають укриття, у яких нам вдалось забезпечити майже 190 тисяч місць. Тобто в тих школах, де охочих навчатися більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання. Зокрема можливе використання такого механізму як друга зміна або перемінне офлайн/онлайн-навчання, проте - винятково для учнів старших класів. Початкова школа буде навчатись винятково офлайн”, - розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він додав, що цього року основну увагу місто приділило ремонтам та модернізації укриттів задля приведення їх у необхідний стан відповідно до вимог.

"У 2023 році заклади освіти столиці зберегли всі можливі формати навчання. Таким чином, забезпечили безперервний освітній процес і для тих, хто знаходиться за межами столиці та не має змоги доєднатись до очного процесу. А також - технічні можливості для роботи освітян в умовах воєнного стану та постійних загроз від держави-агресора”, - сказав Мондриївський.

Він підкреслив, що Київрада за ініціативи мера Віталія Кличка виділила 550 мільйонів гривень на облаштування укриттів у навчальних закладах, ще 61 мільйон гривень спрямовано на будівництво нових укриттів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Кабінет міністрів визначився з датами, коли розпочнеться та закінчиться навчальний рік 2023-2024 в українських школах.

Вас також може зацікавити:

В українських школах один із предметів викладатимуть за новою програмою: що зміниться з 1 вересня

Підготовка дитини до школи: яку суму цього року обійдеться базовий набір

Вступ до українських вишів: які документи може вимагати приймальна комісія