RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Навмисно провокував військових: у Києві затримали інтернет-провокатора

У Києві силовики затримали блогера, який у комендантську годину навмисно пересувався вулицями міста та провокував конфліктні ситуації з військовими та правоохоронцями.

Про це повідомляє Служба безпеки.

Читайте також: В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

"Задокументували у столиці інформаційно-підривну діяльність столичного блогера, який займався дискредитацією Сил оборони", - зазначають в СБУ.

Як зазначається, під час чергового інциденту він вів відеострім у соцмережі Фейсбук, під час якого ображав захисників та фіксував їхні геолокації у місті.

У СБУ зазначають, що деструктивний контент "підігравав" російській пропаганді, яка відома фейковими сюжетами про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Також російські спецслужби могли шляхом онлайн-трансляцій київського блогера ідентифікувати українських військових, відслідковуючи місця їхнього перебування.

Під час обшуків в оселі виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, яку блогер використовував для поширення контенту.

Йому повідомили про підозру за частиною 1 статтею 114-1 Кримінального кодексу (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

"Вирішується питання щодо можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта. Оскільки фігурант не з'явився на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, його буде доставлено до суду примусово на підставі ухвали про привід", - йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини - йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як розповідав "Апостроф", раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта