RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Чи діють в Києві графіки відключення світла: пояснення енергетиків

Сьогодні вранці, 15 травня, в Україні знову відключили світло – контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів, зокрема столиці, діють не за графіками, їх екстрено застосували через значний дефіцит у системі.

"Апостроф" зібрав інформацію про ситуацію зі світлом у столиці.

Читайте також: Дефіцит світла може виникнути будь-якої миті: енергетики б’ють тривогу через ситуацію в Україні

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що станом на ранок ситуація в енергосистемі залишається складною – зберігається значний дефіцит електроенергії. З огляду на це, відповідно до розпорядження Укренерго, вже зранку введені графіки аварійних відключень для населення.

Попко наголошує: "Енергетики докладуть максимум зусиль для відновлення стабільної роботи енергосистеми. Але ми всі - і мешканці Києва, і бізнес та промисловість маємо допомагати своєю економією".

КМДА також додає, що обмеження енергопостачання в столиці наразі незначні та не впливають на життєдіяльність міста. Зауважується, що НЕК "Укренерго" повідомило про контрольовані аварійні відключення, які ввели для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України, зокрема і в столиці: "Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури наразі не обмежується".

Населення просять не вмикати всі потужні електроприлади одночасно: "...перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях".

Бізнесам та промисловості радять зменшити освітлення торговельних залів та використання енергоємного обладнання: "... перегляньте виробничі процеси, максимально залучайте імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми".

В свою чергу ДТЕК у Facebok наголошує, що в Києві діють не графіки відключень, а саме екстрені відключення світла. Причина – збільшення дефіциту електроенергії внаслідок зростання споживання через похолодання та у зв'язку з наслідками російських обстрілів.

"Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень, графіки, які розміщенні на сайті, - не діють", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Києві та Дніпрі вже були екстрені відключення світла.

  • Вас також може зацікавити:

Йдеться про мільярди доларів: у Міненерго назвали суму збитків від ударів росіян

Росія намагається повністю знищити об’єкти енергетики в Україні, - радник прем'єр-міністра

Удар по ДніпроГЕС, чим загрожує зупинка електростанції Україні