RU  UA

Понеділок, 14 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85

Новини

14 жовтня

Всі новини

Близько 11,7 млн грн збитків: поліція оголосила підозру чиновниці комунпідприємства у Києві

Поліція оголосила підозру керівниці комунального підприємства одного з районів, яка здійснила закупівлю протиожеледної солі з порушенням процедури публічної закупівлі. Це завдало збитків у 11,7 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні столичної поліції.

Там розповіли, що халатні дії службової особи дорожнього підприємства викрили оперативники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими слідчого відділу Святошинського управління поліції.

Йдеться про начальницю відділу правової роботи "Шляхово-експлуатаційного управління". Вона наприкінці 2023 року закупила протиожеледну сіль, порушивши процедуру публічної закупівлі.

Виявилося, що матеріал для боротьби з ожеледицею та снігом на автодорогах не відповідав заявленим стандартам якості.

Тоді як гроші з місцевого бюджету комунпідприємство перерахувало на рахунки фірми-постачальника одразу після його отримання.

"Наразі тривають подальші слідчо-оперативні заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності, та притягнення їх до відповідальності", - додали у поліції.

Начальниці відділу повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 "Службова недбалість".

Нагадаємо, в Україні оголосили у розшук проректора харківського університету Романа Шабанова у справі "Харківобленерго" щодо заволодіння 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн.