RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

80-річчя трагедії Бабиного Яру: оприлюднено план заходів

України готує серйозний план заходів у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє пресслужба ОП.

За словами Єрмака, в Києві готують потужну прогрму. 6 жовтня 2021 року на території Бабиного Яру запланована церемонія за участю світових лідерів, діячів міжнародних організацій, а також українців, котрі рятували євреїв та отримали звання Праведників народів світу.

Крім того, планується відкриття музейно-меморіального об’єкта "Курган", в якому розташують 3D-модель Бабиного Яру з подіями 1941 року. Проект розоблятиме німецьке архітектурне бюро SUB та український Центр просторових технологій. Як додав чиновник, заплановане й відкриття меморіального об’єкта "Кришталева стіна плачу" і прем’єра фільму Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст".

"Ми розповідаємо історію Бабиного Яру, створюючи музейний комплекс, що охоплює всю територію, де сталася одна з найбільших трагедій Голокосту. Це буде місце пам'яті, навчання й роздумів", - зазначив художній керівник Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" Ілля Хржановський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у центрі Києва демонтують триповерхову історичну будівлю 19-го століття - будинок Марії Станіславської, який знаходиться на вулиці Володимирській, 93. Його прозвали "будинком з мухами" через унікальний декор.