RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вже є дефіцит: Києву загрожує транспортний колапс через посилену мобілізацію

У Києві може посилитися транспорта криза через масштабну мобілізацію комунальників.

Про це йдеться в матеріалі ТСН.

За словами журналістів, масштабна мобілізація вже позначилася на роботі комунального транспорту у Києві. Столичному підприємству "Київпастранс" вже не вистачає працівників. Експерти попереджають, що через посилення мобілізації за 6-12 місяців система почне сипатись – наземний транспорт Києва зіткнеться з проблемою значних зупинок, бо енергетична інфраструктура комунального транспорту за цей час критично деградує.

Читайте також: Обмеження для ухилянтів: як за новим законопроєктом каратимуть за неявку до ТЦК

"Київпастранс" не може забронювати своїх працівників, тому співробітників активно мобілізують до армії.

"Відсутнє бронювання з боку "Київпастранс" щодо своїх співробітників, а саме водіїв та фахівців, які займаються ремонтами рухомого складу та електромереж, призводить до того, що навіть на автобусах вже є дефіцит водіїв. Тобто вже досить давно у "Київпастрансі" автобусів більше, ніж водіїв, які можуть їх обслуговувати", - стверджує співзасновник громадської організації "Пасажири Києва" Олександр Гречко.

Ба більше, водіїв у комунальному підприємстві не вистачає через низький рівень зарплат. Якби громадянам пропонували конкурентну оплату - додаткових проблем не існувало б. Посилення мобілізації та додатковий призов транспортників лише посилить кризу. Виходом з ситуації Гречко називає залучення жінок, які мали б змогу замінити мобілізованих чоловіків на певних вакансіях.

"Альтернативою звичайно може бути більше залучення жінок на тролейбусні та трамвайні маршрути, де вони й раніше працювали. А от щодо автобусів – складно сказати, там своя специфіка роботи, хоча, гадаю, жінки б впоралися. Для цього треба створити сприятливі умови та достойну оплату праці для жінок і вони б замінили чоловіків на автобусах, але поки цього немає", - продовжив він у спілкуванні із журналістами.

Директор комунального підприємства з питань транспорту Сергій Литвинов зазначив, що через мобілізацію "Київпастранс" має кадровий дефіцит по всіх службах, однак наразі ситуація вже потроху стабілізується. За його словами, компанії необхідні водії, слюсарі, інженери та електрики. Станом на сьогодні 560 осіб, які працювали у підприємстві, долучилися до лав Сил оборони. Керівництво КП незабаром планує розгорнути інформаційну кампанію, яка, на їхню думку, допоможить залучити нових працівників.

Раніше ми розповідали, якою має бути мобілізація в Україні.

Вас може зацікавити:

Електронна повістка: в Міноборони пояснили як працюватиме новий механізм

"Всіх миттєво не заберуть": в Міноборони пояснили переваги електронного кабінету призовника

Мобілізація по-новому: Раді пропонують посилити покарання для ухилянтів-втікачів