RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Частина людей боїться: як в Києві прищеплюють проти COVID-19 педагогів

Викладачі шкіл і університетів Києва поки неохоче погоджуються на вакцинацію.

"Апостроф" розповідає, що думають педагоги про масову вакцинацію і чому деякі відмовляються від щеплення.

Більшість з вчителів, з якими спілкувався "Апостроф" в озле школи №73 на Нивках, вирішили прийти тільки тому, що щеплення проводиться американської вакциною Pfizer. Особливої потоку людей не спостерігалося.

"Якби була китайська або індійська, я б не пішла, - каже викладач університету, Марина. - Але до цієї вакцини ставимося позитивно. Тому мене порадувала інформація, що наш університет приєднався до програми саме цієї вакцини".

Директор школи Дмитро Борсук розповів, що серед працівників його школи поки вакциновано лише 30%, включаючи його самого.

Але далеко не всі педагоги поспішають робити щеплення навіть популярної американської вакциною Pfizer / BioNTech. Співрозмовниця "Апострофа", заявила, що не поспішає в пункт вакцинації.

"Просто страшно, - каже викладач. - Вони ще не досліджені, і невідомо, як подіє ця вакцина саме на мій організм. Так, серед моїх знайомих, навіть старшого віку, все перенесли щеплення відносно нормально - максимум, піднімалася температура. Проте , особисто я сумніваюся. Може бути все добре без вакцини, а після неї раптом побічний ефект ... Чула про такі випадки. Тому не поспішаю. Поки буду сподіватися на свій імунітет ".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мешканці Києва "штурмували" центр вакцинації населення для отримання щеплення від COVID-19.