RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Віялові відключення в Києві: влада зробила важливе уточнення

У результаті масштабної ракетної атаки Росії по мирних містах та інфраструктурі України виникли проблеми з електропостачанням. У Києві та області виник дефіцит енергопотужності, планувалися віялові відключення світла, але ситуацію вдалося стабілізувати і аварійних відключень електроенергії поки що не буде.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

Наголошується, що аварійно-рятувальні служби Києва цілодобово працюють у посиленому режимі для стабілізації ситуації. Однак у разі необхідності балансування енергосистеми за розпорядженням головного диспетчера державної енергокомпанії НЕК "Укренерго" графік аварійних відключень все ж таки буде застосовано.

Читайте також: У Києві після ракетного удару відновили рух транспорту: фото та відео

"Звертаємо увагу, що відключення електроенергії не стосуватимуться об'єктів критичної інфраструктури: медичних установ, підприємств життєзабезпечення міста", - наголосили у КМДА.

Нагадаємо, 10 жовтня внаслідок пошкодження інфраструктури російськими обстрілами у столиці та області було застосовано аварійні відключення. Кияни закликали споживати менше електроенергії у вечірню годину пік і вони відгукнулися на заклик.

Раніше "Апостроф" розповідав, на який термін відключатимуть світло в Києві, якщо віялові відключення все ж таки доведеться застосувати.