RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Експерт пояснив, чому Камишину не вдалось витіснити Кличка з Києва на темі сховищ

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин не виконавзавдання ОП зі зміщення Віталія Кличка з посади глави КМДА після перевірки укриттів у столиці.

Про це написав у блозі на Цензор.НЕТ політолог Володимир Сонюк.

Він пише, що таке доручення Камишин отримав на Ставці, утім це стало прорахунком Офісу президента: "По-перше, одразу виникло питання, чи повинен міністр, в зоні відповідальності якого, передусім, оборонні підприємства і постачання зброї армії - грубо кажучи, "лазити по підвалах". По-друге, з перших же відео, на яких були зафіксовані спільні походи Кличка і Камишина по укриттях, стало зрозуміло, наскільки сильно відрізняється рівень розуміння проблеми", - написав політолог.

"Камишин продемонстрував зовсім неконструктивний підхід до манери спілкування з міським головою, намагаючись його усіляко "підколювати"… Неформально себе поводив з мешканцями міста, наприклад, "жартуючи", що нібито знає їхні паспортні дані і що вони не ходять до сховищ", - йдеться в дописі.

На думку політолога, після перших днів перевірки хтось натякнув Камишину, що той "виглядає по-дитячому", а у відео, де Кличко його відчитує, - міністр "схожий на п’ятикласника, який не виконав домашнє завдання": "На цьому фоні чутки про нібито бажання Офісу поставити Камишина на місце Попка і "приструнити" таким чином норовливого мера, стали виглядати як чийсь невдалий жарт", - зазначив експерт.

Він додав, що тиск на Кличка відбувався відповідно до плану, який оприлюднив політолог Володимир Цибулько, і залишився останній пункт - "винести певні рішення". Проте план "посипався", бо з'явилися дані про закупівлі барабанів і сковорідок за 750 тис грн в укриття, що є відповідальністю голів РДА-"слуг народу", яким місто виділило 1,2 млрд грн.

"Кличко від самого початку зробив ставку на тему відповідальності голів районів... Ця стратегія - плюс сумнівної якості маніпулятивні дані про готовність укриттів від Камишина (по деяких позиціях кратно розходяться з даними мерії, хоча огляди робилися спільно і прозоро) - призвели до фіаско Банкової", - йдеться в дописі.

На думку політолога, щоб домогтися успіху в Києві безпечним для Офісу було б зам'яти цю історію і краще підготуватися.

"По-перше, замінити Камишина на когось більш політично "дорослого", по-друге, ґрунтовно пропрацювати питання реальних зловживань на бюджеті міста. Станом же на зараз - Віталій Володимирович успішно відправив Офіс у нокаут", - резюмував експерт.