RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Безпека та захист населення - пріоритет: очільник Дарницької РДА Микола Калашник прокоментував ситуацію з укриттями

Т.в.о голови Дарницької РДА в Києві Микола Калашник під час публічного звіту заявив, що на сьогоднішній день у Дарницькому районі 505 об'єктів, які можуть слугувати укриттям, а це можливість забезпечити укриттям 379 599 осіб, що становить 108%. Завдяки постійній роботі із пошуку та розширення фонду захисних споруд вдалося віднайти 110 нових укриттів, які додатково забезпечили захистом 78 тисяч мешканців району.

Додатково проводиться активна робота з розширення площі та підвищення місткості укриттів, зокрема, у навчальних закладах. За його словами, це важливий крок для забезпечення безпеки та захисту населення і є пріоритетним напрямком роботи його команди.

Окрім цього, саме в Дарницькому районі запущено пілотний проєкт із впровадженням автоматичного доступу до укриттів.

"У разі тривоги укриття відкривається автоматично, але залишається можливість зв'язку з диспетчером, який може надавати доступ в ручному режимі. В укритті впроваджено системи контролю якості повітря та відеоспостереження для забезпечення максимального комфорту та безпеки людей в укритті, а також збереження матеріальних цінностей та речей осіб, що в ньому перебувають", - зазначив Микола Калашник.

Керівник Дарницької РДА наголосив, що цей проєкт вдалося реалізувати без залучення бюджетних коштів.