RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У київському кафе відвідувачів пригощають за столами з написами "Азовсталь": подробиці скандалу і фото

Війна в Україні змінила життя мільйонів людей та декого нічому не навчила - в одному із броварських бутиків жінку відмовилися обслуговувати українською мовою, а у кафе в центрі Києва відвідувачам пропонують скуштувати котлету за столом “Азовсталь”.

Про це написав користувач Facebook-мережі Всеволод Поліщук на своїй сторінці.

“У Києві відкрився новий заклад. Побачивши фото, я прифігів , але вирішив не робити поспішних висновків і читнути, що ж стоїть за цим. Але на словах “поки ви смакуватимете котлетою по-київськи” таки випав в осад. Сподіваюся, що історія там тягне за собою потужну допомогу ЗСУ і шалений проект, аби витягнути усіх “сталевих” із полону. Інакше це треш якийсь”, — йдеться у повідомленні.

Під дописом чоловіка розгорілася гаряча дискусія, учасники якої доводили один одному доречність або абсурдність такого рішення закладу. Так, деякі порівнювали його концепт із відомою львівською "Криївкою", яку Українська повстанська армія використовувала, як військово-оборонну й господарську споруду. Вони аргументували це тим, що в обох випадках ці заклади покликані продемонструвати мужність та силу українських героїв.

Читайте також: У Києві літню жінку вигнали з ресторану: що стало причиною

Втім інші користувачі мережі бачать відмінності між ресторанами хоча б у тому, що "Криївка" "на відстані кількох поколінь", а “Азовсталь” — героїчна і трагічна подія, яка ще навіть не закінчилася для учасників героїчного спротиву.

Більшість коментаторів переконана, що наразі подібні спроби "хайпонути" на гострих темах – недоречні.

Ймовірно, слідкуючи за перебігом дискусії представники закладу перепросили перед тими, чиї почуття зачепили, та спробували виправдатися. Вони написали, що не хотіли робити з цього піар-хід, а символи, якими наповнений простір є нічим іншим, як щоденним нагадуванням про відвагу та незламність українських бійців. Втім автори "концепту" врахували думку більшості потенційних відвідувачів та заявили, що у закладі стола із надписом "Азовсталь" не буде.

Раніше ми писали, що в Одесі розгорівся скандал через відмову обслуговувати дівчину з ДЦП.

  • Вас може зацікавити:

"Іспити тільки російською": в Ірпені викладач ВНЗ потрапила у мовний скандал

Скільки в Україні залишилося "ватників" після 24 лютого: соціолог назвав цифру

"Ми втомилися від війни": у Полтаві підлітки влипли у скандал через відпочинок під російську попсу