RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

СБУ використала ТЦК для переслідування журналіста і вручення йому повістки: відеорозслідування

Працівник Служби безпеки міг давати вказівки ТЦК щодо вручення повістки журналісту "Слідства.Інфо" Євгенію Шульгату, аби покарати його за те, що він викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідства.Інфо", яке провели на базі відео з камер спостереження.

Читайте також: Суд дав "смішний" штраф посадовиці Львівського ТЦК, яка підробила документи 17 ухилянтів

Так, 1 квітня о 21:15 до Шульгата підійшли представники Солом’янського військкомату у торговому центрі "Дрім" в Оболонському районі Києва, звернулися на імʼя-прізвище та "явно знали його в обличчя". Вони намагалися вручити чоловіку повістку.

Представники ТЦК сказали, що йому вже виповнилося 27 років і журналіст має прийти до військкомату для оновлення даних. Шульгат почав фільмувати їхнє спілкування та поцікавився, чи пов'язано це з його розслідуванням "Заможні жінки та королівська нерухомість генерала СБУ", яке вийшло через три дні після інциденту - 4 квітня. Військові на його запитання відповіли, що фіксують відмову від повістки та пішли.

Фото: slidstvo.info

На відео з камер спостереження ТЦ видно, що о 21:08 Євгеній зайшов у приміщення, а через кілька хвилин з'явились люди у військовій формі з чоловіком у цивільному одязі, який давав їм вказівки.

"З побаченого можна зробити висновок, що цей чоловік вказує військовим на Євгенія Шульгата", - зазначили журналісти.

Відео спілкування з представниками ТЦК, яке зробив журналіст, допомогло упізнати їх та поспілкуватися. Зокрема, один з них - Олександр підтвердив, що працює у Солом'янському ТЦК, але деталі тих подій не став розкривати, нібито треба до командування звертатися за цим. Його колега Сергій сказав так само. Вони відмовилися казати ім'я чоловіка, який ймовірно вказував на Шульгата.

Фото: slidstvo.info

Джерела видання повідомили, що ймовірно йдеться про Олексія Біленка, з оточення Іллі Вітюка, про кого журналіст робив розслідування. Раніше Біленко працював у львівському управлінні СБУ, а зараз він працівник департаменту кібербезпеки Служби безпеки. Журналісти дізналися його номер телефону, але він не відповідав на дзвінки. Після повідомлень у месенджерах він заблокував номер журналістів.

"Слідство.Інфо" планує передати поліції це розслідування із заявою про переслідування та перешкоджання журналістській діяльності.

Фото: slidstvo.info

Нагадаємо, на Хмельниччині напали на авто ТЦК та побили вікна.

  • Вас може зацікавити:

Із вадами зору записали у снайпери: військовий і журналіст про недоліки призову

Депутат-військовий допоміг втекти з України 70 ухилянтам

Після скандалу з поцілунками начальник ТЦК з Рівненщини написав рапорт на звільнення