RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Хто і як буде штрафувати за відсутність маски на вулиці: влада Києва дала пояснення

Кабінет міністрів заборонив перебувати на територіях загального користування в "червоних" карантинних зонах без захисних масок. За порушення заборони буде штрафувати Нацполіція.

Про це "Апострофу" повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

"Відповідно до закону, це (штрафувати за відсутність маски, - "Апостроф") виключно компетенція Нацполіціі - накладати штрафні санкції на пересічних громадян. Будуть функціонувати патрульні групи, які стежать за виконанням. Держпродспоживслужба буде накладати штрафи тільки на суб'єкти господарювання, які працюють за межами протиепідемічних заходів", - уточнив він.

Нагадаємо, за порушення передбачається штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів - від 170 до 255 грн.

Рубан підтвердив, що згідно з постановою Кабміну, на вулицю не можна буде вийти без маски.

"Киянам заборонили виходити без масок на вулицю, в парки і сквери. Згідно з постановою Кабміну, кияни, як і інші жителі "червоних" карантинних зон, відтепер не зможуть без масок ні вийти на вулицю, ні прогулятися в парку чи сквері. В постанові зазначається, що в місцях загального користування громадяни обов'язково повинні бути в респіраторах або захисних масках", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У лісі вас ніхто не буде штрафувати - головні відповіді по носінню масок в "червоній зоні".