RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ЗМІ розкрили план Офісу президента щодо зміни секретаря Київради

Офіс Президента Зеленського розглядає кілька сценаріїв "обрізання" влади в Києві. Оскільки навіть нова редакція закону "Про столицю" все одно не вирішує "проблеми Кличко" і створить в столиці механізм двовладдя, Офіс Президента має намір здійснити бліцкриг і вдатися до перевіреної за часів Віктора Януковича схеми щодо усунення від влади колишнього мера Києва Леоніда Черновецького і його "молодої команди".

Про це з посиланням на "КиевВласть" пишуть "Українські новини".

Політолог Юрій Романенко розписав, як може виглядати "тимчасове" відсторонення Кличка з посади голови КМДА - через рішення РНБОУ, яке потім буде легітимізовано указом президента. В такому випадку виконуючим обов'язки глави КМДА призначається його перший заступник Олексій Кулеба, якого ЗМІ називають креатурою глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Потім Кличко збираються позбавити впливу і на Київську міську раду і винести питання про зміну секретаря Київради (нині на цій посаді перебуває близький до мера представник "УДАРу" Володимир Бондаренко).

За інформацією видання, місце секретаря Київради в цій ситуації пророкують представнику від "Європейської солідарності". Під перерозподіл підуть і посади в комісіях Київради.

На даний момент в Київраді фракція партії "Слуга народу" налічує 12 мандатів. Стільки ж має "Батьківщина", на два мандати більше у "Єдності". У "Європейської солідарності" - 31 голос. В результаті ситуативна більшість може налічувати близько 70 голосів.

"Кожна з цих фракцій має свої аргументи отримати "золоту акцію". І не те, щоб стати на бік Офісу Президента, як може здатися спочатку. А щоб повернути себе в гру, яку в Київраді зациклив на собі мер", - йдеться в статті.

Головне завдання Офісу Президента - щоб Віталій Кличко добровільно пішов у тінь, як колишній мер Леонід Черновецький, відмовившись і від мерства, і від керівництва Київміськадміністрацією.