RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Затвердили то, чого немає: Мінкульт відзначився дивним указом по Києву

Мінкульт видав наказ для обмеження забудови історичного центру Києва, який де-факто не є ефективним.

Про це повідомляє експерт з містобудування Георгій Могильний у Facebook.

В Мережі з'явилося фото наказу Міністерства культури та інформаційної політики України "Про затвердження меж та режимів використання території історичних ареалів м. Києва".

"Межі та режими використання історичних ареалів визначені в проекті Історико-архітектурного опорного плану. Але в проекті ІАОП банально немає повноцінних режимів використання історичних ареалів, а їхні межі не визначаються, а просто відображаються", - пише експерт.

За словами Могильного, наказ посилається на протокол засідання НМР від 14.07.2021 № 10.

"Там написано, що КМДА рекомендують виступити замовником відповідної науково-проектної документації для визначення меж та режимів використання історичних ареалів, бо цю документацію навіть не розробили".

На думку эксперта, існуючий проект ІОАП потрібен лише для протягування Генплану Києва, реально не обмежуючи забудову історичних ареалів міста.

"Мінкультури мало ІАОП лише погоджувати, але для початку Мінкультури мало затвердити межі та режими використання історичних ареалів, що встановлюються окремою науково-проектною документацією".

Він додав, що Мінкультури затвердило те, чого немає.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у центрі Києва демонтують триповерхову історичну будівлю 19-го століття - будинок Марії Станіславської, який знаходиться на вулиці Володимирській, 93.