RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вкрали мільярди на будівництві мосту: у Києві пройшли масштабні обшуки

Прокуратура провела обшуки у тіньовому офісі підрядних компаній, яких підозрюють у розкраданні 3 млрд грн на будівництві Подільського мосту в Києві.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Укрбуд» уклали договір для будівництва моста.

"У подальшому ТОВ «ІБК «Укрбуд» на умовах субпідряду залучило до виконання робіт ТОВ «Міжнародний проектний інститут», яким фактично і здійснювались роботи з розробки проектної документації по об’єкту", - повідомляють правоохоронці.

Однак, підприємства підписали низку актів, погодження яких є неможливим без затвердженої експертним звітом проектної документації. Проектну документацію підроблено, за інформацією слідства, від імені ТОВ «Міжнародний проектний інститут» та подано для проходження експертизи до ДП «Укрдержбудекспертиза».

З тіньового офісу підконтрольних підряднику вилучено відповідні документи, а також 37 фіктивних печаток ТОВ та інші докази. До цього з метою запобігання крадіжкам обушки були проведені у приміщеннях ДП «Укрдержбудекспертиза».

Слідство триває.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що голова КМДА ухвалив рішення звільнити свого заступника Олександра Густельова, який відповідав за будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу.