RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Активісти вимагали від НАБУ допитати депутатку Київради Кулебу у справі про хабар Трубіцина - ЗМІ

У вівторок, 15 лютого, активісти ГО "Спортсмени за майбутнє України" пікетували НАБУ з вимогою допитати депутатку Київради від "Слуги народу" Євгенію Кулебу. Раніше НАБУ затримали Владислава Трубіцина, протестувальники вважають, що Кулебі "було відомо про його незаконні оборудки".

Про це пише "Прямий".

За даними ЗМІ, спосіб життя Євгенії Кулеби не відповідає статкам, які вона задекларувала - на фото у соцмережах жінка позує з коштовними речами. Журналісти підрахували, що вартість Tesla, коштовностей, одягу та колекції жіночих сумочок складає не менше 300 тисяч доларів.

9 лютого співробітники НАБУ та САП затримали Трубіцина за підозрою у хабарі на 1,26 млн грн. У бюро повідомили, що кошти депутат отримав за сприяння у встановленні МАФів у столиці. Учасники ГО "Спортсмени за майбутнє України" прокоментували це: "Кулеба та Трубіцин дуже часто сиділи поряд у залі засідань, сміялися, обідали... Можна припустити, що Трубіцин, отримуючи хабарі, ділив їх із Кулебою, звідти й могла йти якась частина на дорогі покупки. Питання - чому НАБУ, взявши Трубіцина на місці злочину з грошима, не провело обшуки у пані Кулеби?"

Активіст ГО "Спортсмени за майбутнє України" Святослав пояснив: "Зважаючи на напружену ситуацію на українсько-російському кордоні, ми не будемо зараз проводити масових акцій протесту… Ми прийшли просто подати заяву про скоєння кримінального злочину депутатом Київради Євгенією Кулебою. Це – незаконне збагачення та участь в організованому злочинному угрупуванні з вимагання хабарів з підприємців… Днями НАБУ затримало за хабар партнера по фракції Кулеби пана Трубіцина. Просимо НАБУ допитати її як основного свідка у справі Трубіцина, провести з нею слідчі дії".

Активіст розповів про випадки, коли в Києві рекетири "на чолі з міською депутаткою Кулебою ламають паркани будівельних майданчиків та знищують МАФи підприємців", а поліція не розслідує знищення приватної власності.

Він повідомив: "Наші джерела розповіли, що депутати Київради від "Слуги народу" підтримали Кулебу, прирівнюють наші виключно мирні акції протесту до спроби тиску на столичних депутатів та готують заяву до поліції щодо наших дій. "Слугам" у Київраді ми принагідно подаруємо примірник Конституції України… Ми самі напишемо заяву до Нацполіції, бо бачимо порушення наших громадянських прав збоку столичних депутатів від "Слуги народу" за статтею 170 ККУ – "перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій", за статтею 340 – "незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій" та за статтею 364 – "зловживання владою або службовим становищем". Ми тричі приходили до пані Кулеби на різні адреси, на яких вона офіційно зареєстрована. Й депутатка жодного разу не вийшла до нас з роз’ясненнями. У КМДА ми обов’язково дізнаємось, яку зарплатню отримала пані Кулеба, яку ми не можемо побачити на робочому місці, за січень та лютий 2022 року".