RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

"Політична тема Києва" у Банкової провалилася, хоча "група з відпрацювання Кличка" працювала на повну - експерт

План Банкової з "відпрацювання Кличка" посипався, політична тема Києва провалюється, хоча група з "відпрацювання Кличка" в Офісі Президента працює на повну силу.

Про це повідомив у Facebook політичний експерт Володимир Цибулько.

"В Офісі Президента істерика. Вчора було засідання на чолі з Подоляком. Тема: посилити "відпрацювання" Кличка, бо політична тема Києва провалюється. У групи з "відпрацювання" Кличка залишається трохи більше доби, щоб вигадати нову історію проти очільника Києва. Інакше "винести певні рішення в п’ятницю 16 червня" вдасться лише стосовно Попка, який провалив операцію по Кличку", - заявив Цибулько.

За словами експерта, до групи в ОП з "відпрацювання Кличка" увійшли "куратори" по медіа та силовиках. Очолює її Рена Назарова. Планувалося: 1. Медійно повісити на Кличка всі занедбані бомбосховища. 2. Послати з перевіркою по підвалах міністра Камишіна, щоб він потім розповів, як Кличко все провалив. 3. Зарядити проти мера голів РДА, які лобійовані "слугами" і напряму підпорядковані Президенту. 4. На базі виходів в медіа дати "фас" силовикам. 5. "Винести певні рішення в п’ятницю, 16 червня". Це цитата Камишіна, якому пообіцяли місце голови Київської міської військової адміністрації, замість Попка.

"Військову адміністрацію поки очолює Попко, який мав єдину "військову" функцію – перетягнути вплив на Київ від Кличка на себе. Попко, як і його попередник, з цим не впорався. Питання готовності укриттів провалив. Тому на це місце розглядають Камишіна", - повідомив Цибулько.

Він зазначив, що план групи посипався, коли медіа та активісти промоніторили відкриту систему закупівель Prozorro.

"В ній – шок-контент. Голови районів Києва від "Слуги народу", які мали відремонтувати та обладнати укриття, по-своєму зрозуміли витрату коштів на облаштування бомбосховищ. А коштів, нагадаю, Київ їм виділив у розмірі 1,2 млрд грн. Куди саме витрачені кошти, видно із повідомлень в медіа: голови районів від "слуг" закупили 2 сковорідки за 1,5 млн грн, трошки барабанів на 900 тисяч гривень для зняття стресу, саджанці на 6 млн грн як товар військового призначення. Ну і так далі", - нагадав Цибулько.

Експерт не виключає, що в ОП ще спробують зняти Кличка з голови КМДА.

"Єдине, що не виключаю - це рішення по-бєспрєделу: втупу зняти Кличка з КМДА. Тоді офіс матиме політичного конкурента не лише в особі мера, а й усіх киян. Бо вони навряд зрозуміють, чому "слуги" гуляють на їх гроші, а цапом відбувайлом намагаються зробити обраного міського голову", - резюмує Цибулько.